Biesbosch beauty, de Bever

Biesbosch beauty, de Bever

Vroeg uit de veren, op naar de de Biesbosch, een schitterend natuurgebied. Een Aalscholver heeft mijn aandacht maar ik word afgeleid door een klap op het water. Ik kijk naar het water en tot mijn stomme verbazing zie ik twee bevers naast elkaar zwemmen. Ik geniet van het moment, de Aalscholver is uit beeld en muisstil sta ik langs de waterkant te genieten. De zon komt op.

Een schitterend en uniek moment. Ze samen vastleggen op de foto is er helaas bij ingeschoten. Ze hadden mij eerder in de gaten dan dat ik kon scherpstellen. Ze waarschuwden elkaar door met hun staart op het water te slaan. Een is er gevlucht, de ander kwam even later weer boven water en is langs de waterkant op zoek gegaan naar eten.

Een mooie beleving, een die al heel lang op mijn verlanglijstje stond.

Meer foto’s van deze Biesbosch beauty: “de Bever”